Psykologi Outi Olani

Hei,

Mitä sinulle kuuluu? Voisinkohan minä, psykologi Outi Olani, olla se oma tuttu terapeuttisi, jonka luokse voit aina palata pohtimaan oman elämäsi käänteitä? Kun olemme tulleet tutuiksi, voit piipahdella vastaanotollani jäsentämässä ajatuksia aina kun siltä tuntuu. Olen EMDR-terapeutti, työnohjaaja ja psykologi Outi Olani, ja hoidan vastaanotollani omakustanteisesti terapiaan tulevia nuoria ja aikuisia. Työhuoneeni on hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin keskustassa. Terapiaan voi tulla matalalla kynnyksellä ilman diagnooseja ja ilman lähetteitä. Asiasi saattaa koskea hankalaa elämäntilannetta tai jotain häiritsevää oiretta. Saatat haluta puhdistaa pöydän kaikelle uudelle hyvälle ja pohtia asiantuntijan avulla menneitä tapahtumia antaaksesi niille vihdoin rauhan. Sinun tarinasi määrittelee työskentelymme raamit.

Työotteeni on aktiivinen ja osallistuva, pääsen nopeasti kärryille siitä mikä asiakkaan tilanteessa kullakin hetkellä on olennaista. Innostun muutoksesta, oivalluksista ja syvästä, hyvästä yhteistyöstä. Vaikka puhummekin elämän suurista kysymyksistä ja välillä hyvin vaikeistakin asioista, huumori on vahvasti läsnä kaikessa työskentelyssäni. Käytän työssäni laajasti eri terapeuttisia menetelmiä sen mukaan mikä asiakkaan tilanteeseen kullakin hetkellä arvioni mukaan parhaiten soveltuu. Saatan käyttää mm. EMDR-menetelmää, joka on tutkitusti tehokas menetelmä mm. menneiden häiritsevien tapahtumien aiheuttamien psyykkisten haittojen hoitamiseen. Sen avulla voidaan päätä myös omien haitallisten uskomusten ja ajatusten alkujuurille.

Elän ja hengitän psykologiaa, se on minulle kokonaisvaltainen elämäntapa. Ihmismieli on loputtoman kiinnostava. Kasvu ja kehitys jatkuvat koko elämän ajan. Vastaanottotyön lisäksi olen kirjoittanut kirjan: Mokasin – käännä epäonnistumiset voimavaraksi. Monessa liemessä keitettynä sinnikkäänä selviytyjänä tämän kirjan kirjoittaminen oli minulle ennen kaikkea intohimoprojekti. Käsittelen kirjassa monenlaisia psyykkisen kasvun teemoja ja esittelen kirjassa kolmivaiheisen metodin epäonnistumisten jälkeisen olotilan helpottamiseksi. Kirjan teemojen pohjalta olen antanut kymmeniä lehtihaastatteluja ja käynyt luennoimassa mokailun jalosta taidosta yrityksissä ja tapahtumissa. Psykologin työn vastapainoksi näyttelen mainoksissa ja TV-sarjoissa. Luovuus sen monessa muodossa on oman arkeni tukipilareita. Koen oman vastaanottotyöni olevan yhdistelmä läsnäoloa, tiedettä ja taidetta. Toivon, että asiakkaillenikin välittyy vahvasti kokemus siitä, että teen tätä työtä omalla persoonallani ja sydämelläni.

Urheilukilpailussa seuraan ensisijaisesti suuria tunteita, häivähtäviä vihjeitä pelosta, rohkeudesta, keskittymisestä, pettymyksestä, helpotuksesta ja riemusta. Mitä primitiivisempi laji, sen enemmän koen olevani kuin hämmentävässä kokemuksellisessa tunteiden taidegalleriassa, psykologin karkkikaupassa. Seuraan urheilijoiden kykyä tulla toimeen väistämättömien tunnereaktioiden kanssa. Vain hyvällä yhteydellä omiin tunteisiin voi jatkaa voittajana.

 

Tervetuloa vastaanotolleni!

Voit varata ajan soittamalla tai laittamalla tekstiviestin numeroon +358 40 672 7441 lähettämällä sähköpostia outi@outiolani.fi  tai yhteydenottolomakkeella. Otan vastaan asiakkaita työhuoneellani klo 12-19. Etävastaanotto on myös mahdollinen. Yhden tapaamisen hinta on 145 €/60 min.

Scroll to Top